De LJM-finales zijn gespeeld!

Zondag 26 mei jl. zijn in sporthal Glanerbrook in Sittard-Geleen de finales gespeeld van de 14e Limburgse Jeugdmasters. Allereerst een compliment aan de organiserende verenigingen Kluis en Sittard, die er alles aan gedaan hadden om deze finale een welverdiende entourage te geven. Er stond zelfs een groot televisiescherm opgesteld, waarop de jubilerende vereniging TTC Kluis (50 jaar) zichzelf presenteerde en ook kon het publiek op dit scherm enkele wedstrijden van zeer dichtbij bekijken!

Nadat de stofwolken van de strijd in de 5-kampen waren opgetrokken kon rond 13:00 uur de echte strijd beginnen. Enigszins verrassend was toch wel de 3e plaats in de voorronde van de Topklasse van favoriet Alan Chen (Zuiderhuis/Megacles) en het sterke optreden van thuisspeler Mike Foppen (Kluis); maar in de halve eindstrijd vond Mike zijn ‘Waterloo’ tegen Matthian Vaes (Red Stars). Diezelfde Matthian ging uiteindelijk in de finale met 0-3 ten onder tegen clubgenoot Dominique Buijs. Het podium in de Topklasse werd voor Red Stars compleet door een 3e plaats van Jesse Ho!

EINDSTAND TOPKLASSE:
1   Dominique Buijs Red Stars
2   Matthian Vaes Red Stars
3   Jesse Ho Red Stars
4   Mike Foppen Kluis
5   Alan Chen Zuiderhuis/Megacles
6   Melvin Hoogeboom Kluis
7   Bowen Tan Zuiderhuis/Megacles
8   Leonardo Kremer Fürst-Lybrae/Heerlen
9   Jibbe Littmann Maastricht
10 Sander Lutt Elsloo ‘72

Ook in de 1e klasse liet een van de favorieten zich verrassen in de voorronde; Jelle Haagen (Kluis) werd hier ook ‘veroordeeld’ tot het spelen van een tussenronde, na een 2e plaats in de poulefase. Hierdoor liet Jelle zich echter niet uit het veld en kwam hij via een kleine omweg toch in de finale, waarin hij Sietse Wiegman (Red Stars) met 3-1 aan de kant wist te zetten. De strijd om plaats 3 was een volledig Sittardse aangelegenheid! In dit duel was Tom Kasperski met 3-1 de meerdere van Rutger Hornikx.

EINDSTAND 1e KLASSE:
1   Jelle Haagen Kluis
2   Sietse Wiegman Red Stars
3   Tom Kasperski Sittard
4   Rutger Hornikx Sittard
5   Daan van der Klugt Falco
6   Kareem de Vries Falco
7   Tim Cranen Brunssum
8   Reinout Reijnders Sittard
9   Kim Doensen Destatec
10 Steven Ho Armada


In de 2e klasse plaatste Jenny Ge (Red Stars) zich ten koste van de nummer 2 Morris Narinx (Wijzenbeekkleding/Westa) direct voor de halve finale. In de finale was Jenny echter niet opgewassen tegen de gedoodverfde favoriet Kas van Oost (Wijzenbeekkleding/Westa). Ondanks een misstap met 9-11 in de 3e game stond er uiteindelijk toch een overtuigende 3-1 op het bord voor Kas. Ook de bronzen plak ging naar Wessem en wel naar Morris Narinx; hij versloeg Gerben Ouwersloot (Maastricht) in een spannende strijd met 3-1.

EINDSTAND 2e KLASSE:
1   Kas van Oost Wijzenbeekkleding/Westa
2   Jenny Ge Red Stars
3   Morris Narinx Wijzenbeekkleding/Westa
4   Gerben Ouwersloot Maastricht
5   Jules Huntjens Sittard
6   Wouter Lenaers Zuiderhuis/Megacles
7   Tim Wienhoven Asterix
8   Björn Peeters Destatec
9   Max Dautzenberg Helden ‘67
10 Kim Kruitz Sittard

In de 3e klasse A lieten de zowel de nummer 1 als de nummer 2 van de plaatsingslijst zich de kaas van het brood eten in de poules. Zeer verrassend was de winst van Tom Boessen (Landgraaf) in poule A en ook de 1e plek van Dominique Watrin (Maastricht) was onverwacht. Echter beide spelers slaagden er niet in om de finale te bereiken! Die was weggelegd voor Roy Raeven (Elsloo ’72) en Bram Lennartz (Brunssum). In de spannendste finale van de dag won Bram na veel zwoegen en zweten met 11-9 in de 5e game van Roy. Ook de strijd om plaats 3 was er eentje om de vingers bij af te likken! Driemaal ging Tom Boessen en Dominique Watrin zelfs de verlenging in, met als hoogtepunt de 5e game, die met 15-13 in het voordeel van Tom beslist werd!

EINDSTAND 3e KLASSE A:
1   Bram Lennartz Brunssum
2   Roy Raeven Elsloo ‘72
3   Tom Boessen Landgraaf
4   Dominique Watrin Maastricht
5   Cas Trines Helden ‘67
6   Nadine Leppers Destatec
7   Anouk Timmers Elsloo ‘72
8   Kevin Bex Brunssum
9   Bente Horsmans Kluis
10 Luuk Dehing Sittard


In de 3e klasse B ging favoriet Sjull Schouenberg (TTC) hard onderuit en kwalificeerde zich niet voor het hoofdtoernooi. In deze klasse ontpopte Mike Eggen (Falco) zich als gevaarlijke outsider. Zowel in de halve finale als in de finale gaf Mike geen enkele game meer af en werd hij na zijn LJM-zege van vorig jaar in de 4e klas nu ook verdiend ‘master’ in de 3e klasse B. Jelle Moris (Wijzenbeekkleding/Westa) mocht de 2e prijs in ontvangst nemen en de Maastrichtse kleine finale werd met 3-1 door Maarten Habets gewonnen tegen Siri Hollman.

EINDSTAND 3e KLASSE B:
1   Mike Eggen Falco
2   Jelle Moris Wijzenbeekkleding/Westa
3   Maarten Habets Maastricht
4   Siri Hollman Maastricht
5   Kevin Kölmel Brunssum
6   Twan HUnscheidt Sittard
7   Eva Moris Anytime Fitness/Westa
8   Tom Dautzenberg Helden ‘67
9   Jimmy Chen Red Stars
10 Sjuul Schouenberg TTC


Ook in de 4e klasse verdween een van de favorieten naar het troosttoernooi; hier was Mario Porru (Kluis) de ongelukkige. Jasper Laumen (Wijzenbeekkleding/Westa) en Jari van Meijel (Red Stars) waren daarentegen de verrassende halve finalisten. Hier strandde het feest echter voor beiden; Jari werd uiteindelijk 3e voor Jasper. In de finale haalde Jules Holtman dankzij een 3-1 zege op Bart Arts (Red Stars) de winst voor Tegelen binnen!

EINSTAND 4e KLASSE:
1   Jules Holtman TTC
2   Bart Arts Red Stars
3   Jari van Meijel Red Stars
4   Jasper Laumen Wijzenbeekkleding/Westa
5   Floor Haagen Kluis
6   Pim Dautzenberg Helden ‘67
7   Maud Ploum Brunssum
8   Roos Ebus Anytime Fitness/Westa
9   Mario Porru Kluis
10 Jesse Hendriks Red Stars


Bij LJM<25 waren er tot aan de finale eigenlijk geen verrassingen te noteren, al was het dan dat Rick Pouwels (Red Stars) bijzonder sterk voor de dag kwam. In deze finale bleek toch de topfavoriet Kang’ethe Njoroge (Maastricht) met 3-0 te sterk voor Rick; al kwam hij in de 2e game op 11-13 nog dicht bij gamewinst. In de kleine finale won Ernest Cruijsberg (Red Stars) met 3-1 van Susan Crommentuijn (Destatec).

EINDSTAND LJM<25:
1   Kang’ethe Njoroge Maastricht
2   Rick Pouwels Red Stars
3   Ernest Cruijsberg Red Stars
4   Susanne Crommentuijn Destatec
5   Miranda Jaspers Red Stars
6   Desmond Janssen Red Stars
7   Richard Bijwaard Red Stars
8   Marco Vogelaar Destatec
9   Marcel Selder Swift ‘36
10 Ben Cuijpers Destatec


Dit jaar werd ook voor de eerste maal de verenigingsprijs uitgereikt en de trotse winnaar van deze eerste beker was Sittard, een van de organiserende verenigingen! Al na LJM-1 prijkte Sittard al bovenaan de ranglijst en alleen na LJM-2 kon Falco heel even een speldenprikje uitdelen, maar daar bleef het bij. Na het terugveroveren van de leiding na LJM-3 heeft Sittard deze 1e plek niet meer uit handen gegeven!

RANGLIJST VERENIGINGSPRIJS
(tussen haakjes het aantal finalisten):
  1  Sittard 575.39 (7)
  2  Falco 540.00 (3)
  3  Maastricht 504.02 (6)
  4  Kluis 482.01 (6)
  5  Red Stars 477.72 (14)
  6  Elsloo '72 470.50 (3)
  7  Helden '67 444.33 (4)
  8  Brunssum 440.45 (5)
  9  Destatec 421.43 (6)
10  TTC 414.52 (2)
11  Wijzenbeekkleding-Anytime Fitness/Westa 378.44 (6)
12  Zuiderhuis/Megacles 356.21 (3)
13  Furst/Lybrae Heerlen 309.38 (1)
14  Asterix 309.25 (1)
15  Panningen '74 283.50 (0)
16  Armada 255.83 (1)
17  Landgraaf 138.13 (1)
18  SETA   53.10 (0)
19  Swift '36     0.00 (1)
     t Belke     0.00 (0)

Tot slot willen we iedereen, spelers, begeleiders, ouders, verenigingen en organisatoren, hartelijk bedanken voor een uitermate sportief verlopen LJM-seizoen en we hopen met z’n allen weer op veel animo voor de nieuwe LJM-cyclus, die in het najaar van start zal gaan. We hopen eind juni of begin juli de speeldata en locaties bekend te maken via Facebook en op deze website!

Volg de Limburgse Jeugdmasters ook op Facebook!
Activeer hiervoor gewoon de "Vind ik leuk" button elders op deze pagina.

Tijdens de finale van de Limburgse Jeugdmasters op zondag 26 mei jl. zijn er door de TTC Kluis diverse foto's gemaakt. Deze foto's zijn te bekijken en desgewenst te bestellen op de volgende pagina: http://www.oypo.nl/barthuizinga

Met vriendelijke groet namens de werkgroep Limburgse Jeugdmasters,
Maurice Kemp
Secretariaat
www.limburgse-jeugdmasters.nl
secretariaat@limburgse-jeugdmasters.nl